«
»

ARNES MINDEDAGBOK, Skagen

Till Skagen

12.28.79 | 1 Comment

DECEMBER 1979.

Ett av de dåliga samveten vi seglade omkring med sommaren 1979 var lagningen vi gjort på babordssidan under våren.

790523halet.jpg

Så här kan vi inte ha det!

Och båten behövde drivas och beckas om, från för till akter. Det var också dags att få bort det gamla fiskebåtsrodret och sätta igen hålet efter tändkulemotorns jättepropeller. Vid den här tiden var den danska kronan något svag, och det ballaste stället man kunde vara på var Skagen. I Skagen fanns Karstensens Skibsvœrft, som fortfarande höll på med träbåtar. Kjell hade känningar där. Mot Skagen!

 • Klicka i bilden för förstoring.
 • 26. Nattåget till Göteborg 23.50

  27. Väckning av konduktören på stationen klockan sju. Färja till Fredrikshamn med Inger och en förkyld Kjell. Väl framme tog vi in på Sjömanshemmet i hamnen. 80 kr natten för mitt enkelrum utan dusch.

  791228somandshjem.jpg

  Inger och Kjell utanför Sjömanshjemmet.

  Vi åt lunch på hamnens cafeteria och middag i den bruna matsalen på Sjömanshemmet. I alla hörn satt gamla sjömän och rökte.

  791227borje.jpg

  Möte på Karstensens med Börje.

  28. Storm på Skagen och horisontellt regn hela dagen. Vi var ute och plåtade lite och sen var vi på Karstensens skeppsvarv och pratade med varvschefen Börje. En del om båten Christian Berg, S.97 som var till salu och skulle kunna bli en fin liten seglande kutter.

  791227chrberg.jpg

  S.97, Christian Berg.

  Men mest pratade vi om plats på slipen till våren och om vad som behövde göras på Minde. Vi åt middag på Brøndums Hotell och sen var jag ute hela natten i Skagen (2 Disco och några barer).

  29. Lördag. Lite bakis faktiskt. Vi åkte ner med rälsbussen till Fredrikshamn sen promenerade vi till färjeläget och åkte hem med Stena. Mat på färjan och sen var vi hemma hos Kjells mor Tulli och hennes man Lars på Olivedalsgatan hela kvällen.

  30. Söndag. Ut för att titta till Minde vid Brottskär på morgonen, allt var lugnt och fint och sen hem till Tulli igen och iväg till tåget vid fyra. Hemma nio.

  31. Nyårsafton var jag uppe ett tag på redaktionen och gjorde bilder. Sen hem och duschade och vidare till Inger med sprit och vin i en påse, maten var färdig, vi åt gott, pratade om båtar och tittade på TV, Kjell i mässdräkt.

  1 Comment

  have your say

  Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

  Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  :

  :


  «
  »