«
»

ARNES MINDEDAGBOK, Människor

Gary T’to band

01.25.80 | 1 Comment

JANUARI 1980

I slutet av januari 1980 gjorde vi vårt sista för Minde den vintern efter vad vi trodde. Båten låg i Brottskär och allt såg fint ut, vi täckte fördäcket som sista åtgärd inför snöns ankomst och vi bytte pumpbatteriet till ett fulladdat. Jonas Fornander, Kjells bror, är musiker och han spelade i ett rockband i Göteborg vid den här tiden. När vi ändå var nere för att se till båten passade vi på att gå på rockklubb.

gary-t_to_4.jpg

Gary T’to och bandet, Jonas längst till vänster.

 • Klicka i bilderna för förstoring.
 • 25. Kjell ringde mig på jobbet och vi bestämde oss för att åka ner till båten i Göteborg över helgen. Tåget gick vid sex och då hade Kjell och Inger kört ut presenningar och ett par radiatorer till centralen som vi skulle ha med oss. Vi fick dåliga platsbiljetter och var dubbelbokade så vi hamnade i restaurangvagnen till att börja med. Vi drack en öl och senare kaffe genom Västergötland, Jag läste Per Rådström, Kjell läste Olof Lagerkranz (Ärans Portar och August Strindberg). Vi var en halvtimme sena i Göteborg och tog en taxi till Olivedalsgatan, bäddade och pratade med Kjells mor Tulli till halv två, somnade.

  26. Lördag. Vaknade först halv tolv, frukost i köket. Tulli körde oss ut till varvet. Jag täckte fördäcket, Kjell fixade med batteriet. Vi eldade i kamin, pratade med Sven Lingnell, Gösta Sahlin och Ove Linton i omgångar. Sen provade vi radiatorerna, pumpade ur kölen med nickepumpen och käkade Tullis medskickade lunch. Färdiga i skymningen och vi fick skjuts av Ove till bussen. En kall ineffektiv dag, det känns övermäktigt att försöka utföra något verkligt arbete i kylan. Hemma vid fem, läste. Kjells mormor kom på middag, vi åt kokt fisk med glass efter. Kjell ringde till Errol´s, rockklubben i Göteborg. Han fick tag i sin bror Jonas som spelade med Gary T’to band den kvällen. Vi sattes upp på gästlistan och efter kaffet gick Kjell och jag ut i Göteborgsnatten. Först till Alice som var lördagsstängt, sen till Kometen på Avenyn. Kö i 20 minuter, inne kvart i tio och vi fick ett bord bredvid två damer, vi drack öl och pratade med flickorna, 22-23 år gamla, fulla, söta. Vid halv tolv gick vi till Errol´s. Hemligt ställe, men bra. Och bandet var bra! Folköl i baren, hög stämning, trevlig kväll. Vi pratade med Jonas i pausen. Hemma med full spårvagn vid tvåtiden.

  760400jonas.jpg

  Jonas Fornander vid ett helt annat tillfälle.

  27. Söndag. Uppe klockan tio. Frukost i köket. Stenmark 3:a efter 1:a åket. Tulli körde oss ut och tog det gamla urladdade batteriet med sig hem i bilen. Vi strular runt i båten och fick ingenting egentligt gjort. Solen sken, vi pratade lite med folket i grannbåtarna och sen bar vi upp verktygen till Sven där vi fått ett utrymme att stuva saker över vintern. Inbjudna på kaffe i köket snackas det om kärnkraft, politikerförakt, Hasse Eriksson. Mer kaffe, och vi flyttar in i rummet, rökte och pratde sen i timmar om Kryssarklubben och den nya båten som skall byggas. Sven kör oss in till stan mot nya numret av Båtnytt i belöning. Tidigt hemma. Sen tog vi spårvagnen till tåget och jag läste Rådströmboken hela vägen till Stockholm. Tiden flög. Kaffe efter Hallsberg. Tåget en timme försenat. Hamburgare på Big Burger, 42:an hem vid tolv.

  1 Comment

  have your say

  Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

  Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  :

  :


  «
  »