«
»

ARNES MINDEDAGBOK, Före Skagen, Under segel

Helgseglingar med klyvare

06.29.79 | Comment?

JUNI 1979

Efter underhållsarbetet med skrovet under våren 1979 och vidare arbeten med detaljer på däck var det dags att komplettera riggen under sommaren. Klyvarbommen var ute och vi hade uppe klyvaren under ett par helger och vi testade så gott det gick innan vi slutgiltigt bestämde oss för placering och handhavande och skruvade fast beslagen.

790600klyvers.jpg

Klyvarbommen knopad till pållaren på prov.

 • Klicka i bilderna för förstoring.
 • 29. Hemma hos Erik Graffman och Angela, vi dansade till två.

  30. Lördag. Ut till Stafsnäs där Minde låg – seglade, la oss i vik.

  Juli 01. Söndag. Satte klyvaren på morgonen och seglade den för första gången, ”urfin” med sol och 6-8 m/sek. Vi provade utan ”vaterstag” och klyvarbommen var endast knopad med klossar som distans till pollaren på fördäck. Hem för motor i stiltje till Ulvsunda. Walle, varvsförmannen hade grejat en ny båtplats till oss, den på nocken.

  Helgsegling med Kurt

  790728kurtkjellsfar.jpg

  27. Iväg med Kjells pappa Kurt, Inger och Kjell från Margretelunds varv. Ankrade bakom Kanan vid halv tio.

  790700farson.jpg

  Kurt vid rodret och Kjell för om masten.

  28. Lördag. Seglade hela dagen i nästan stiltje (Mälaren är inget för Minde). Åska i luften och (tillslut) en och annan vindpust. Vi ankrade i en vik vid 7-tiden tillsammans med en hel drös andra båtar, käkade och drack hela kvällen till elva.

  810200omslagetfotofr0679.jpg

  Bilden från seglingen publcerades 1981 på omslaget av februainummret av tidningen Foto.

  29. Söndag. Upp halv tio, lunch och iväg halv tolv, seglade nästan hela vägen hem. Motor i Bockholmssundet och sista biten in till Ulvsundasjön och varvet. Vi seglade i ett underbart regn mitt på dan, drömlikt. Hemma vid nio.

  have your say

  Add your comment below, or trackback from your own site. Subscribe to these comments.

  Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

  You can use these tags:
  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  :

  :


  «
  »